CMI8738 6 channel surround sound problems


M

marcus

I recently purchased a C-media 6 channel surround sound card off ebay.
It didn't come with any drivers, so I downloaded these off the C-media
website (http://www.cmedia.com.tw/?q=en/driver). After installation,
the sound card works, but I only get audio in the front speakers
('audio out'). I get no sound in the rear speakers, or in the
subwoofer/centre speakers.

Any ideas on how to fix this?

cheers, marcus
 
Ad

Advertisements

M

M.I.5¾

marcus said:
I recently purchased a C-media 6 channel surround sound card off ebay.
It didn't come with any drivers, so I downloaded these off the C-media
website (http://www.cmedia.com.tw/?q=en/driver). After installation,
the sound card works, but I only get audio in the front speakers
('audio out'). I get no sound in the rear speakers, or in the
subwoofer/centre speakers.

2 channel operation is usually the default for any sound card. Somewhere in
the configuration should be the ability to set it up for 5.1 channel
operation. This could be via the mixer utility; through the control panel
or through some provided aplet. A read of the book of instructions would
normally shed some light - if you had them.

C-media's web site has a user forum on it and you may get better results if
you post your query there.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top