AIW 7500 Recording Audio= VERY Low Volume


N

nobody

I am using a AIW 7500 AGP with an internal audio connector. The AIW
is connected to the AUX input of a SB AWE64 sound card. I have no
problem hearing audio with the ATI TV. But when I record I have VERY
low sound levels.

I was using an external sound cable and that worked fine so I guess I
have to use a external cable to record TV but why would that make a
difference? It is recording the signal so why does it have to process
audiio through the sound card?

I also have a TV Wonder PRO in another PC and I am only using an
internal connector between the ATI TV Wonder Pro and a sound card = SB
Live. This works fine for both play and record. So why am I having
recording problems with the AIW 7500?

Enlightenment appreciated! Thanks
 
Ad

Advertisements

T

Todd Thompson

You may need to amplify the AUX port. Sometimes you can do this and
sometimes not. So, I do not know if this will help. I had to do this to
the microphone port on a laptop the other day.

For XP. Go to Control Panel and select Sounds and Audio Devices. On the
Audio tab in the Sound Recording area, click the Volume button. On the
Option menu select Advanced Controls if it is not grayed out. This will add
buttons to the bottom of the Volume controls. Clicking the Advanced button
below the Line In (?) may yield a form with a check box to Boost the device.
It is possible that you will not be able to boost it. My desktop sound card
will not boost, but my laptop will.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top