XP SP2 Freeze after boot for 5 min then carry on


S

Slipknot.Maggot

Hi

I have a problem which i have occuring on 3 machines (2 in my home, 1
at my parents). When the PC first boots, it goes through the welcome
screen, in to the desktop and loads all the programs, virus killer,
etc. Problem is, it will then freeze, but not in the normal way. When
it has froze, you can still move the mouse, double click icons, click
start button and navigate menus, right click to get menus etc, BUT if
you try and run anything, or select a program from start menu, or
select an option on right click, it hourglasses for a few seconds then
carries on, but just doesn't open the program or perform the action you
requested. Its almost like it will do anything but start a new program
or process. After a few minutes (between 2 and 8), it will unfreeze
and everything you attempted to do, all the programs you double
clicked, options you chose, all happen in one go. From then on it
doesn't do it again, so seems to only be on boot.

I am not sure what is doing this.... all PC's connect to broadband on
cable. One is a Pentium 3 450 with 512 MB ram, one is a Toshiba
Satellite Laptop with 600mhz intel and over 300MB ram and one is a P3
1ghz with 512MB ram. There seems to be nothing linking them except
being XP SP2.

Please any ideas??
 
Ad

Advertisements

B

badcopp

Slipknot.Maggot:
Hi

I have a problem which i have occuring on 3 machines (2 in my home, 1
at my parents). When the PC first boots, it goes through the welcome
screen, in to the desktop and loads all the programs, virus killer,
etc. Problem is, it will then freeze, but not in the normal way. When
it has froze, you can still move the mouse, double click icons, click
start button and navigate menus, right click to get menus etc, BUT if
you try and run anything, or select a program from start menu, or
select an option on right click, it hourglasses for a few seconds then
carries on, but just doesn't open the program or perform the action you
requested. Its almost like it will do anything but start a new program
or process. After a few minutes (between 2 and 8), it will unfreeze
and everything you attempted to do, all the programs you double
clicked, options you chose, all happen in one go. From then on it
doesn't do it again, so seems to only be on boot.

I am not sure what is doing this.... all PC's connect to broadband on
cable. One is a Pentium 3 450 with 512 MB ram, one is a Toshiba
Satellite Laptop with 600mhz intel and over 300MB ram and one is a P3
1ghz with 512MB ram. There seems to be nothing linking them except
being XP SP2.

Please any ideas??
I have seen this on many machines running low to very low minimum
requirements on their pc with service pack 2. retrace your steps to when
the problems started on all three machines and this may lead you back to
your problem. I still think it could be service pack2. I hope this helps
a little.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top