Windows defender error 0x800106ba vista


M

MaakMaak

I have read a number of questions and replies on this...

I have Windows Vista 64 bit, all was working fine, also Mcafee loaded on my
notebook. I decided to unistall a number of programs that came with my
computer all the trial version (office, norton, netzero etc) . Somewhere in
this process I started getting the windows defender error message "windows
defender error 0x800106ba"

I have spent a number of hours on the phone with HP trying to resolve
this..no luck. I tried downloading from Microsoft web site no luck says I
already have defender on my computer via vista.

I do not know if unistalling some programs did this...I did the system
restore again no luck ( HP Recommended a recover but that deletes all my
files etc) ....or maybe when I upgraded my mcafee software. Does anyone know
how to get defender to work ...I have no idea how to turn this on manual what
commands or how. Does someone have some simple steps I can go through and
resolve this issues. Thanks You.
 
Ad

Advertisements

M

MaakMaak

Dave M,

Thanks, based on what you told me I have 2 things I should do, one evern
though I did used the vista program to do the uninstall I should also
download the Norton (from their web site) the uninstall tool

Second, looks like when I upgraded my McAfee software the conflict with
defender started. Sounds like with 2009 I do not need the defender but need
to do some admin things to get the error message to stop showing up.

Thanks hope all this works.
 
G

Grateful

McAfee link is very helpful.

Thanks.


Dave M said:
Check out this McAfee Document:
http://service.mcafee.com/faqdocument.aspx?id=TS100610

Also, you could be getting some conflict from that previous Norton if your
installed AV is now McAfee: I'd use the Norton Removal Tool after a
Windows Add/Remove, if you haven't already just as a generally good
practice unless you're still using another Symantec product. You should
only have one AV installed and Norton leaves many traces of itself behind:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039
 
G

Grateful

McAfee link is very helpful.

Thanks.


Dave M said:
Check out this McAfee Document:
http://service.mcafee.com/faqdocument.aspx?id=TS100610

Also, you could be getting some conflict from that previous Norton if your
installed AV is now McAfee: I'd use the Norton Removal Tool after a
Windows Add/Remove, if you haven't already just as a generally good
practice unless you're still using another Symantec product. You should
only have one AV installed and Norton leaves many traces of itself behind:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039
 
Ad

Advertisements

Joined
Sep 22, 2009
Messages
1
Reaction score
0
ive had the same error: 0x800106ba apon startup whenever i try2 open windows defender or select startup programs from the control panel. ive got vista and mcafee. solution.. start>controlpanel>(in clasic view)admin tools> double click services scroll down2w-defender right click,left click properties go2general select startup type automatic. go2service status press start then apply.. took me a whole day2 figue it out hope it helps
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top