Strange "Network Cable Unplugged" ? Help...


K

kimiraikkonen

Hi,
I wasn't keen on networking in XP and i had NOT any kind of problem
under Windows 2000 with same hardware but i decided to upgrade XP SP2
Pro.

My ethernet adapter is Surecom EP-320X-S and i've updated driver to
2.74 from 2.60.

Then after several next boot-ups my computer started to freeze at
Welcome screen and display has gone away but after i unplug cable the
computer worked again.

However now, although my connection is fine, i can browse sites and
the cable is NOT faulty, after boot-up with the cable is plugged, the
taskbar icon says "Network cable is unplugged" but i can browse.

How to get rid of it?

Very thanks.
 
Ad

Advertisements

K

kimiraikkonen

Update: I've tried a lot of things such as re-installing Winsocks, TCP/
IP and ethernet adapter and ethernet driver, none of them worked.

Lately, i've tried one thing that had not been suggested in any of
forums and it is to create a user password before loggin on Windows,
after that "network cable unplugged" icon turned into "connected" but
i couldn't understand why it's related to logging on.

I know that Windows 2000 was initializing, preparing before logging,
but XP does NOT seem.

What do you think? Especially MVPs?

Thanks you.
 
R

Robert L [MVP - Networking]

If it is connecting to a switch, try a different port. Or this search result may help,

Network errorsNetwork Errors. Network Cable unplugged The network request is not supported. TCP/IP network transport not installed. The network request is not supported. ...
www.chicagotech.net/networkerrors.htm


Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on http://www.HowToNetworking.com
Hi,
I wasn't keen on networking in XP and i had NOT any kind of problem
under Windows 2000 with same hardware but i decided to upgrade XP SP2
Pro.

My ethernet adapter is Surecom EP-320X-S and i've updated driver to
2.74 from 2.60.

Then after several next boot-ups my computer started to freeze at
Welcome screen and display has gone away but after i unplug cable the
computer worked again.

However now, although my connection is fine, i can browse sites and
the cable is NOT faulty, after boot-up with the cable is plugged, the
taskbar icon says "Network cable is unplugged" but i can browse.

How to get rid of it?

Very thanks.
 
Ad

Advertisements

K

kimiraikkonen

Hi, thanks for the reply. I've read and applied all the instructions
as mentioned in the link.

But strangely, the only solution is setting user password and creating
a logon screen before coming through desktop.

What do you think about that?

Thank you.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top