Remote Assistance stopped working


G

Guest

I have used RA several times in the past without issue Vista to Vista.
Recently it has suddenly stopped working. I receive the invitation fine and
am able to enter the password but then get the message "The person you are
trying to help might have closed Remote Assistance." Tried disabling all
firewalls and yes, I am behind a router and the client(s) I am trying to
assist are also. However, these are the same routers that worked in the past.
The Microsoft Internet connectivity tests report all as successfull. Any
suggestions as to which areas I should take a look at are appreciated. I am
running Vista Ultimate to a D-Link router and cable modem.
 
Ad

Advertisements

G

Guest

hey tom my name is ray and im having the same problem.
was wondering wether you have sorted out the problem and how can i sort mine
out.
 
G

Guest

No. The problem still exists. I am hoping it is something simple so I can
avoid drastic measures like wiping and reloading.
 
G

Guest

hey tom me again,
ive been successful with other coms except my brothers who i want to use
remote with.
he seems to think the problem is his.
we both have installed vista as an upgrade.
the computer who i have been successful with have not.
they are still running xp.
anyway driving me crazy vista is....
 
R

Robert L [MVP - Networking]

Take look the invitation for remote Vista IP, and then do tenet ipadrress 3389. What do you receive?

Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on http://www.HowToNetworking.com
I have used RA several times in the past without issue Vista to Vista.
Recently it has suddenly stopped working. I receive the invitation fine and
am able to enter the password but then get the message "The person you are
trying to help might have closed Remote Assistance." Tried disabling all
firewalls and yes, I am behind a router and the client(s) I am trying to
assist are also. However, these are the same routers that worked in the past.
The Microsoft Internet connectivity tests report all as successfull. Any
suggestions as to which areas I should take a look at are appreciated. I am
running Vista Ultimate to a D-Link router and cable modem.
 
G

Guest

The invitation seems only to list my local IP (192.168.0.101).

"RCTICKET="65538,1,192.168.0.101:49401"
 
Ad

Advertisements

G

Guest

If I try to telnet to my local IP I get:

"Could not open connection to the host, on port 23: Connect failed
 
Ad

Advertisements

G

Guest

I had this exact problem. It was working fine Vista to Vista and then
stopped working with the same message. I was able to connect to the same
remote computer from another vista machine behind my router so the problem
was not on their end.

It seems I had turned OFF windows firewall a week earlier on the one and it
stopped working. I turned it back ON and it worked though Messenger again.
This thread sort of lead me to figure that oddity out.

Thanks
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top