not recognising plug and play devices


G

Guest

I have just bought a logitech usb microphone.

I have windows xp home edition
i have service pack 2.

When i plug it in it searches for driver through new hardware wizard.
no driver found.
device is listed in device manager under "other devices" with a yellow
question mark, and a description - "AK5370" which is the device's name.

In properties it says -
The drivers for this device are not installed. (Code 28).
it lists driver as - "unknown" and "Not available"

No driver avilable on logitech site as it is a plug and play device.

I have encountered this before with a usb data stick.
I have to use an old dell one as new ones are not recognised.

I have other plug and play devices which work.
 
Ad

Advertisements

R

Rock

AlbertTeacake said:
I have just bought a logitech usb microphone.

I have windows xp home edition
i have service pack 2.

When i plug it in it searches for driver through new hardware wizard.
no driver found.
device is listed in device manager under "other devices" with a yellow
question mark, and a description - "AK5370" which is the device's name.

In properties it says -
The drivers for this device are not installed. (Code 28).
it lists driver as - "unknown" and "Not available"

No driver avilable on logitech site as it is a plug and play device.

I have encountered this before with a usb data stick.
I have to use an old dell one as new ones are not recognised.

I have other plug and play devices which work.


Explanation of error codes generated by Device Manager in Microsoft Windows
XP Professional
http://support.microsoft.com/kb/310123/en-us

How to troubleshoot unknown devices that are listed in Device Manager in
Windows XP
http://support.microsoft.com/kb/314464/en-us

http://groups.google.com/groups?hl=en&q=code 28 windows xp&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wg
 
G

Guest

Thank you for your prompt reply Rock, and this information is interesting but
does not help me solve the problem

I need to find out - based on what i have read, how I can update the Windows
drivers. i am obviously missing something.
 
G

Guest

I looked in
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion - the item
'DevicePath' is not listed
 
E

Elmo

AlbertTeacake said:
I looked in
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion - the item
'DevicePath' is not listed

First, make sure you have the right location within the registry. When
you have CurrentVersion highlighted in the left pane, it should be in
the right pane, not threaded below. Also make sure you're in
HKEY_LOCAL_MACHINE. If it is missing, with CurrentVersion selected,
click Edit, New, String Value, name it DevicePath, double-click to open
the Modify option, enter:

%SystemRoot%\inf

Mine reads:

%SystemRoot%\inf;%SystemDrive%\Drivers\Lan;%SystemDrive%\Drivers\Audio;%SystemDrive%\Drivers\Modem;%SystemDrive%\Drivers\Video;%SystemDrive%\Drivers\cpu;%SystemDrive%\windows\i386\DRV\SND;%SystemDrive%\windows\i386\DRV\VID;%SystemDrive%\windows\i386\DRV\MOD;%SystemDrive%\windows\i386\DRV\NET;%SystemDrive%\windows\i386\DRV\SCS;%SystemDrive%\windows\i386\DRV\OTH
 
Ad

Advertisements

G

Guest

ok got there - now - 1) at the begining of that string there seems to be a %
missing
ie; it says "Systemroot%/inf"
Does that matter.
2) I am now going to - "Then delete the file C:\WINDOWS\inf\infcache.1 - XP
will recreate it. "
Is that right
sorry if I need nursemaiding but this stuff makes me nervous!
 
G

Guest

AlbertTeacake said:
ok got there - now - 1) at the begining of that string there seems to be a %
missing
ie; it says "Systemroot%/inf"
Does that matter.
2) I am now going to - "Then delete the file C:\WINDOWS\inf\infcache.1 - XP
will recreate it. "
Is that right
sorry if I need nursemaiding but this stuff makes me nervous!


ALSo
I have tried the mic on my laptop and it works fine. I checked where the
drivers are and the path is
c/windows/system32/drivers/drmk.sys
/ks.sys
/portcls.sys
/stream.sys
/USBAUDIO.sys
/ksproxy.ax
/ksuser.dll
/wdmaud.drv
i have checked and i have these files.
 
G

Guest

I solved the problem!!!!!!!!!!!!

I went to device manager
double clicked on item
reinstall driver
specify location
browse
drive c
windows
inf

click ok

drivers installed from inf file - success
Hurrah and thanks for all the fish!
 
Ad

Advertisements

E

Elmo

AlbertTeacake said:
I solved the problem!!!!!!!!!!!!

I went to device manager
double clicked on item
reinstall driver
specify location
browse
drive c
windows
inf

click ok

drivers installed from inf file - success
Hurrah and thanks for all the fish!

Whew! Glad it got sorted.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top