Can't get wireless laptop to connect to internet


R

Rex T

my laptop (with Windows XP) has a Netgear wireless notebook adapter and WAS
connecting fine to the internet through my Netgear router. Recently, I had
to erase my laptop of all software and reload it due to separate issues.
Windows XP re-loaded fine. Netgear wireless notebook adapter seemed to load
fine and was able to establish a connection to the Netgear router.
Everything looks good except that when I click on internet explorer on my
laptop I can't connect to the internet and I don't know why? On the Netgear
wireless adapter status page it says "connected to the router" - everything
looks right. My desktop works fine with the internet connection. Just can't
get my laptop to do it. Not sure what to do - Help!
 
Ad

Advertisements

T

Thee Chicago Wolf (MVP)

my laptop (with Windows XP) has a Netgear wireless notebook adapter and WAS
connecting fine to the internet through my Netgear router. Recently, I had
to erase my laptop of all software and reload it due to separate issues.
Windows XP re-loaded fine. Netgear wireless notebook adapter seemed to load
fine and was able to establish a connection to the Netgear router.
Everything looks good except that when I click on internet explorer on my
laptop I can't connect to the internet and I don't know why? On the Netgear
wireless adapter status page it says "connected to the router" - everything
looks right. My desktop works fine with the internet connection. Just can't
get my laptop to do it. Not sure what to do - Help!

When you reloaded XP, was it SP2 or earlier?

- Thee Chicago Wolf (MVP)
 
Ad

Advertisements

B

Bernd

-------- Original-Nachricht --------
my laptop (with Windows XP) has a Netgear wireless notebook adapter and WAS
connecting fine to the internet through my Netgear router. Recently, I had
to erase my laptop of all software and reload it due to separate issues.
Windows XP re-loaded fine. Netgear wireless notebook adapter seemed to load
fine and was able to establish a connection to the Netgear router.
Everything looks good except that when I click on internet explorer on my
laptop I can't connect to the internet and I don't know why? On the Netgear
wireless adapter status page it says "connected to the router" - everything
looks right. My desktop works fine with the internet connection. Just can't
get my laptop to do it. Not sure what to do - Help!

Could it be, that you forgot to set one of your properties of the
wireless connection:
- SSID
- type of security WEP, WPA, WPA2
- the password ?

Bernd
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top