30 sec lag at splash screen


B

Brian Nichols

i am using windows xp. i am have a problem when my
computer boots. for some reason it is hanging for 30 to
40 secs at the windows splash screen. for the first 5 or 6
secs the hard drive shows not work. then the light comes
on and stays on for 25 to 35 secs. then my computer
finally starts loading. Total start up time is 1 minute
and 15 secs. This seems to take way to long. does anyone
have any clue what would cause this.
 
Ad

Advertisements

B

Brian

-----Original Message-----
i am using windows xp. i am have a problem when my
computer boots. for some reason it is hanging for 30 to
40 secs at the windows splash screen. for the first 5 or 6
secs the hard drive shows not work. then the light comes
on and stays on for 25 to 35 secs. then my computer
finally starts loading. Total start up time is 1 minute
and 15 secs. This seems to take way to long. does anyone
have any clue what would cause this.
.
I am having the same problem .Also a RNAdmin dll failed

also a wnd for RNAdmin end program notification

What is this can anyone help?
 
D

don

Brian Nichols said:
i am using windows xp. i am have a problem when my
computer boots. for some reason it is hanging for 30 to
40 secs at the windows splash screen. for the first 5 or 6
secs the hard drive shows not work. then the light comes
on and stays on for 25 to 35 secs. then my computer
finally starts loading. Total start up time is 1 minute
and 15 secs. This seems to take way to long. does anyone
have any clue what would cause this.

Do you have service pack 1 installed.
The unpatched version of XP did have several issues related to slow start
up.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Similar Threads


Top