Windows Defender not loading after update


D

digidrummer

Ever since I updated AVG's Anti-Virus to the latest version 2-3 weeks ago
I've been having a problem with windows defender. I have win defend set for
real time protection and to load on startup. Since the AVG update the program
does not auto start. I have to always manually start the program so it's
running after I restart my computer although autostart is checked in the win
defend program. Looking at my startup programs in msconfig win defend is
checked as a startup item there also but still doesn't start.

I've seen a lot of problems here with Norton or other anti-virus programs so
I went on the AVG website to look for answers but found none. Found nothing
here too.

Can anyone help?

This is what I'm running now...

Windows Defender Version: 1.1.1600.0
Engine Version: 1.1.5202.0
Definition Version: 1.69.301.0

Win Vista home Premium
64 bit
service pack 2
 
Ad

Advertisements

B

Bill Sanderson

The AVG forums should be able to provide a definitive answer on this, but I
believe what you are seeing is expected--that AVG is intentionally disabling
Windows Defender just as other antimalware vendors do when they also provide
an antispyware function.
 
S

Sandpipers

No solution but since misery loves company, your situation has occurred on
all 3 of my computers once I upgraded AVG.
 
Ad

Advertisements

B

Bill Sanderson

Do you draw a conclusion from that?

Sandpipers said:
No solution but since misery loves company, your situation has occurred on
all 3 of my computers once I upgraded AVG.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top