Website background picture not showing in FrontPage Preview?


G

Guest

I can create a background picture for a website in FrontPage, and the picture
looks fine in "design" but does not show at all in "Preview". Everything else
displays fine in "Preview", but not the background pciture. Perhaps I'm
missing something obvious?! Can anyone help please?
 
Ad

Advertisements

T

Thomas A. Rowe

What happen when you use File Menu | Preview in Browser?

If the image is a JPG image, make sure it was saved with a RGB subformat and not a CMYK subformat,
etc.

--
==============================================
Thomas A. Rowe (Microsoft MVP - FrontPage)
WEBMASTER Resources(tm)

FrontPage Resources, WebCircle, MS KB Quick Links, etc.
==============================================
 
T

Thomas A. Rowe

You imported into your web prior to link to it and you are testing this directly on your local
machine, correct?

--
==============================================
Thomas A. Rowe (Microsoft MVP - FrontPage)
WEBMASTER Resources(tm)

FrontPage Resources, WebCircle, MS KB Quick Links, etc.
==============================================
 
M

Murray

And what happens if you do the FILE | Preview in Browser?

What is the image the background OF? The page? A table?
 
G

Guest

I have set the image as the background of the PAGE.
In "FILE | Preview in Browser" the website looks just the same (no
background image showing).
 
Ad

Advertisements

T

Tom Pepper Willett

Did you first File | Import the image into a folder in your web before
inserting as a background image on the page?

--
===
Tom "Pepper" Willett
Microsoft MVP - FrontPage
---
About FrontPage 2003:
http://office.microsoft.com/home/office.aspx?assetid=FX01085802
FrontPage 2003 Product Information:
http://www.microsoft.com/office/frontpage/prodinfo/default.mspx
Understanding FrontPage:
http://msdn.microsoft.com/office/understanding/frontpage/
FrontPage 2002 Server Extensions Support Center:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;en-us;fp10se
===
|I have set the image as the background of the PAGE.
| In "FILE | Preview in Browser" the website looks just the same (no
| background image showing).
|
| "Murray" wrote:
|
| > And what happens if you do the FILE | Preview in Browser?
| >
| > What is the image the background OF? The page? A table?
| >
| > --
| > Murray
| >
| > | > > Thanks for your advice Thomas, however the image is .gif
| > >
| > > "Thomas A. Rowe" wrote:
| > >
| > >> What happen when you use File Menu | Preview in Browser?
| > >>
| > >> If the image is a JPG image, make sure it was saved with a RGB
subformat
| > >> and not a CMYK subformat,
| > >> etc.
| > >>
| > >> --
| > >> ==============================================
| > >> Thomas A. Rowe (Microsoft MVP - FrontPage)
| > >> WEBMASTER Resources(tm)
| > >>
| > >> FrontPage Resources, WebCircle, MS KB Quick Links, etc.
| > >> ==============================================
| > >> To assist you in getting the best answers for FrontPage support see:
| > >> http://www.net-sites.com/sitebuilder/newsgroups.asp
| > >>
| > >> | > >> >I can create a background picture for a website in FrontPage, and
the
| > >> >picture
| > >> > looks fine in "design" but does not show at all in "Preview".
| > >> > Everything else
| > >> > displays fine in "Preview", but not the background pciture. Perhaps
I'm
| > >> > missing something obvious?! Can anyone help please?
| > >>
| > >>
| > >>
| >
| >
| >
 
G

Guest

I pasted/copied the image to the relevant folder before calling the image in
the html script.
 
T

Tom Pepper Willett

pasted/copied from where?

--
===
Tom "Pepper" Willett
Microsoft MVP - FrontPage
---
About FrontPage 2003:
http://office.microsoft.com/home/office.aspx?assetid=FX01085802
FrontPage 2003 Product Information:
http://www.microsoft.com/office/frontpage/prodinfo/default.mspx
Understanding FrontPage:
http://msdn.microsoft.com/office/understanding/frontpage/
FrontPage 2002 Server Extensions Support Center:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;en-us;fp10se
===
|I pasted/copied the image to the relevant folder before calling the image
in
| the html script.
|
| "Tom Pepper Willett" wrote:
|
| > Did you first File | Import the image into a folder in your web before
| > inserting as a background image on the page?
| >
| > --
| > ===
| > Tom "Pepper" Willett
| > Microsoft MVP - FrontPage
| > ---
| > About FrontPage 2003:
| > http://office.microsoft.com/home/office.aspx?assetid=FX01085802
| > FrontPage 2003 Product Information:
| > http://www.microsoft.com/office/frontpage/prodinfo/default.mspx
| > Understanding FrontPage:
| > http://msdn.microsoft.com/office/understanding/frontpage/
| > FrontPage 2002 Server Extensions Support Center:
| > http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;en-us;fp10se
| > ===
| > | > |I have set the image as the background of the PAGE.
| > | In "FILE | Preview in Browser" the website looks just the same (no
| > | background image showing).
| > |
| > | "Murray" wrote:
| > |
| > | > And what happens if you do the FILE | Preview in Browser?
| > | >
| > | > What is the image the background OF? The page? A table?
| > | >
| > | > --
| > | > Murray
| > | >
| > | > | > | > > Thanks for your advice Thomas, however the image is .gif
| > | > >
| > | > > "Thomas A. Rowe" wrote:
| > | > >
| > | > >> What happen when you use File Menu | Preview in Browser?
| > | > >>
| > | > >> If the image is a JPG image, make sure it was saved with a RGB
| > subformat
| > | > >> and not a CMYK subformat,
| > | > >> etc.
| > | > >>
| > | > >> --
| > | > >> ==============================================
| > | > >> Thomas A. Rowe (Microsoft MVP - FrontPage)
| > | > >> WEBMASTER Resources(tm)
| > | > >>
| > | > >> FrontPage Resources, WebCircle, MS KB Quick Links, etc.
| > | > >> ==============================================
| > | > >> To assist you in getting the best answers for FrontPage support
see:
| > | > >> http://www.net-sites.com/sitebuilder/newsgroups.asp
| > | > >>
| > | > >> | > | > >> >I can create a background picture for a website in FrontPage,
and
| > the
| > | > >> >picture
| > | > >> > looks fine in "design" but does not show at all in "Preview".
| > | > >> > Everything else
| > | > >> > displays fine in "Preview", but not the background pciture.
Perhaps
| > I'm
| > | > >> > missing something obvious?! Can anyone help please?
| > | > >>
| > | > >>
| > | > >>
| > | >
| > | >
| > | >
| >
| >
| >
 
Ad

Advertisements

G

Guest

From my hosting company; the path of the image is
"http://redirect.123-reg.co.uk/leaves/edge.gif". Since I am writing a PC
based page (and becasue I need to control the location of the image) I need
to store the image on my PC before I publish on their server.
If I use the full path above in my html scipt it all works fine, but of
course I should have a local (PC) copy before I publish.
 
Ad

Advertisements

G

Guest

Well on another attempt I did import it using FrontPage, Mouse on the page in
Design view, right click, Page properties, Formatting, Background Picture,
Browse. But the result was the same.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top