Web browsing over WAN


T

Tim M

I have a WAN setup between my main office and a smaller
office. We are using a remote office VPN connection
through watchgaurd firewalls. We have a single Win2K
domain with domain controllers at both sites. These
servers also handle AD integrated DNS.

On a server in the main site we host 4 different web
sites. Users at the other site can access the Intranet
site which in not available outside of our domain. But if
they try to open the other 3 sites they can't. Users at
the main site can access all sites.

What do I need to do to get this working.

Tim M
 
Ad

Advertisements

P

Phillip Windell

Are all the Sites on the same server?

Do they use different IP#s? What are they?

Or..do they use the same IP# and differenciate in some other way?

What are the network settings of the webserver? (ipconfig /all)

Is the VPN Server (Watchguard) box the Gateway of all the machines on its
side of the system? Or...is there a LAN router on the LAN with multiple
segments on the LAN *besides* the VPN segment?
 
T

Tim M

All sites are on the same server.

They all use the same IP but different names, ie:
www.maincompany.com www.subcompany.com
www.subcompany2.com

Here is the ipconfig output.

Windows 2000 IP Configuration



Host Name . . . . . . . . . . . . : SV016
Primary DNS Suffix . . . . . . . : company.com
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

DNS Suffix Search List. . . . . . : company.com

Ethernet adapter Local Area Connection 2:



Media State . . . . . . . . . . . : Cable
Disconnected

Description . . . . . . . . . . . : Intel(R)
PRO/1000 MT Dual Port Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . :


Ethernet adapter Team #0 - Adaptive Load Balancing Mode:



Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R)
Advanced Network Services Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . :

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.16.5.169

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.16.5.162

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.16.5.161

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

IP Address. . . . . . . . . . . . : 172.16.5.160

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 172.16.1.254

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 172.16.5.140
172.16.5.150
Primary WINS Server . . . . . . . : 172.16.5.70

Secondary WINS Server . . . . . . : 172.16.5.60

Yes both firewalls are the gateways, but we do have
routes on each side but the networks are not segmented.

Tim M
-----Original Message-----
Are all the Sites on the same server?

Do they use different IP#s? What are they?

Or..do they use the same IP# and differenciate in some other way?

What are the network settings of the webserver? (ipconfig /all)

Is the VPN Server (Watchguard) box the Gateway of all the machines on its
side of the system? Or...is there a LAN router on the LAN with multiple
segments on the LAN *besides* the VPN segment?

--

Phillip Windell [MCP, MVP, CCNA]
www.wandtv.com


I have a WAN setup between my main office and a smaller
office. We are using a remote office VPN connection
through watchgaurd firewalls. We have a single Win2K
domain with domain controllers at both sites. These
servers also handle AD integrated DNS.

On a server in the main site we host 4 different web
sites. Users at the other site can access the Intranet
site which in not available outside of our domain. But if
they try to open the other 3 sites they can't. Users at
the main site can access all sites.

What do I need to do to get this working.

Tim M


.
 
Ad

Advertisements

P

Phillip Windell

Tim M said:
All sites are on the same server.

They all use the same IP but different names, ie:
www.maincompany.com www.subcompany.com
www.subcompany2.com

Then you are using Host Headers to distinguish between sites? I believe you
have a situation specific to the webserver software (IIS?). You may have to
ask in some IIS groups to see if you can find problams in the way the sites
are actually implemented.

I am assuming that your "Nic teaming" on the adapter "Ethernet adapter Team
#0" is properly implemented. There is no way I can help you with that if it
is not, but maybe others here can. But I am always sceptical of any
"teaming" implementation.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top