Start Menu/Window Bugs


G

Guest

I recently bought a new computer [Windows Vista Home Premium 64-bit, Intel
CoreDuo 2x3.0Ghz, 4GB RAM, NVidia GeForce 8600GTS], and up until now it has
been working perfectly. But now it has started doing some odd things, and I
can't find the cause of it.

(1) The start menu will spontaneously close when I am looking through it, I
seem to be able to get around this with the old-style start menu but it's not
very attractive and I prefer the functionality of the Vista start menu. [This
happens with all drop-down type menus also, such as right clicking].

(2) Whatever window I have active [the selected one, uppermost, whatever you
want to call it] blinks/flashes every few seconds. Almost as if it is being
refreshed.

(3) In text boxes built into programs [eg. the search box in firefox, or the
URL box] when I am typing it will randomly highlight and delete what I've
written. So, say I was writing "Hello my name is Amy." I might end up with
"ame is Amy." This does seem to happen when the window 'blinks' as mentioned
in (2)

I have tried system restore, updated all my drivers, made sure Windows is
up-to-date, uninstalled and reinstalled mice, keyboard and my wacom tablet,
uninstalled all my USB devices, switching Aero off and on, spyware and virus
scanning [SpybotS&D, AVG] but all to no avail. It is driving me crazy. If
anyone else has encountered a problem like this and/or has some suggestions
on what to try next I would be extremely grateful for your input!
 
Ad

Advertisements

G

Guest

By uninstalling them I mean the drivers and physically unplugging them. I
have a Wacom tablet as well as a regular mouse and I've tried each separately
with no luck.

What it feels like is that something is loading in the background; like when
you first boot up and the start menu can be temperamental while things load,
except constantly. I don't know if that's what's going on though, and I'm not
sure how I'd find out. That's the only other thing I can think of.

Thank-you!

dzomlija said:
A'moi;510786 said:
I recently bought a new computer [Windows Vista Home Premium 64-bit,
Intel CoreDuo 2x3.0Ghz, 4GB RAM, NVidia GeForce 8600GTS], and up until
now it has been working perfectly. But now it has started doing some odd
things, and I
can't find the cause of it.

(1) The start menu will spontaneously close when I am looking through
it, I seem to be able to get around this with the old-style start menu
but it's not very attractive and I prefer the functionality of the Vista
start menu. [This happens with all drop-down type menus also, such as
right clicking].

(2) Whatever window I have active [the selected one, uppermost,
whatever you want to call it] blinks/flashes every few seconds. Almost
as if it is being refreshed.

(3) In text boxes built into programs [eg. the search box in firefox,
or the URL box] when I am typing it will randomly highlight and delete
what I've written. So, say I was writing "Hello my name is Amy." I might
end up with "ame is Amy." This does seem to happen when the window
'blinks' as mentioned in (2)

I have tried system restore, updated all my drivers, made sure Windows
is up-to-date, uninstalled and reinstalled mice, keyboard and my wacom
tablet, uninstalled all my USB devices, switching Aero off and on,
spyware and virus scanning [SpybotS&D, AVG] but all to no avail. It is
driving me crazy. If anyone else has encountered a problem like this
and/or has some suggestions
on what to try next I would be extremely grateful for your input!

When you say you've uninstalled the mouse and keyboard, and
re-installed them, are you referring to their drivers only? Or have you
tried a completely different mouse and/or keyboard?

It primarily sounds like a problem with the mouse, which I've
experienced sometimes. The microswitches for the buttons could be faulty
(or dirty) and could be sending false "click" signals to the system.


--
dzomlija

____________________________________
Peter Alexander Dzomlija
Do you hear, huh? The Alpha and The Omega? Death and Rebirth? And as
you die, so shall I be Reborn...

- ASUS A8N32-SLi-Deluxe
- AMD Atlon 64 Dual-Core 4800+
- 4GB DDR400
- ASUS nVidia 6600
- Thermaltake Tai-Chi Watercooled Chassis
- 1207GB Total Formatted Storage
- Vista Ultimate x64
- CodeGear Delphi 2007http://dzomlija.spaces.live.com/
 
Ad

Advertisements

G

Guest

I haven't got another keyboard or mouse, but will try and get hold of some.

I tried the startup suggestion, and the problem didn't resolve. I also tried
disabling the services, and when I booted up the problem had gone, but so had
all other functionality... And I really don't know where to begin with them.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Similar Threads


Top