Outlook 2007 - pop3 email download problems


M

moz1309

I have a tricky problem with receiving Outlook pop3 email, which has only
started happening since I removed Office Pro 2003 and installed Office
Ultimate 2007 (fully patched).

Background
=======
I have a number of pop3 email accounts, a couple from my previous ISP
(Lineone/Tiscali) and a number from my current ISP. All settings are correct
and identical to those used previously in Outlook 2003, which worked fine for
send/receive on all accounts.

Two accounts are having this problem:

Account 1
email address: (e-mail address removed)
pop3 server: pop3.tiscali.co.uk

Account 2
email address: (e-mail address removed)
pop3 server: pop3.lineone.net

Problem
=====
Send/receive for account 1 (only) appears to connect to the mail server ok
(no error messages), but no messages are downloaded.
However, messages for account 2 are downloaded instead. This seems very
strange, and implies he's looking at the wrong server.

Send/receive for account 2 works correctly at all times.

I set up logging on the 60-trial system and this confirmed the number of
messages found/downloaded in each scenario.

The same problem occurs on the Office 2007 60-day trial which I have
installed on another machine.
A re-test on a third machine running Outlook 2003 is ok, proving the
settings and the ISP side should be ok.
Windows Mail has no problems with any of these accounts, with the same
settings.

I have tried deleting all mail accounts and setting up from scratch.
I have also deleted and set up a new Mail profile from scratch, and even
pointed this to a new pst file.

I'm currently working round the problem by getting the account 1 mail server
to forward to the account 2 server, but this is not ideal and I'd like to
find out why Outlook 2007 seems to handling these accounts differently.

Ian.
 
Ad

Advertisements

M

moz1309

Thanks for the response. Yes, AFAIK the two servers have always had the same
IP. But the username for login is the complete email address, ie including
the lineone.net or tiscali.co.uk portion.

The question is why this arrangement has always worked fine for OL2003, OE
and Windows Mail but does not appear to work for OL2007.

Brian Tillman said:
moz1309;118094 said:
I have a tricky problem with receiving Outlook pop3 email, which has
only
started happening since I removed Office Pro 2003 and installed Office
Ultimate 2007 (fully patched).

Background
=======
I have a number of pop3 email accounts, a couple from my previous ISP
(Lineone/Tiscali) and a number from my current ISP. All settings are
correct
and identical to those used previously in Outlook 2003, which worked
fine for
send/receive on all accounts.

Two accounts are having this problem:

Account 1
email address: (e-mail address removed)
pop3 server: pop3.tiscali.co.uk

Account 2
email address: (e-mail address removed)
pop3 server: pop3.lineone.net

Problem
=====
Send/receive for account 1 (only) appears to connect to the mail server
ok
(no error messages), but no messages are downloaded.
However, messages for account 2 are downloaded instead. This seems
very
strange, and implies he's looking at the wrong server.

Pop3.tiscali.co.uk and pop3.lineone.net are exactly the same server.
Look:

$ nslookup pop3.tiscali.co.uk

Non-authoritative answer:
Name: pop.TISCALI.CO.UK
Address: 212.74.100.190
Aliases: POP3.TISCALI.CO.UK

$ nslookup pop3.lineone.net

Non-authoritative answer:
Name: POP3.LINEONE.NET
Address: 212.74.100.190

If you use the same username/password to access the two mailboxes,
they're not really different mailboxes at all. Downloading either
account downloads them both.


--
Brian Tillman

[MVP-Outlook]
http://forums.slipstick.com

.
 
Ad

Advertisements

M

moz1309

Just an extra point. "Downloading either account downloads them both." would
make sense, except that neither login will download the messages for the
tiscali.co.uk account.

moz1309 said:
Thanks for the response. Yes, AFAIK the two servers have always had the same
IP. But the username for login is the complete email address, ie including
the lineone.net or tiscali.co.uk portion.

The question is why this arrangement has always worked fine for OL2003, OE
and Windows Mail but does not appear to work for OL2007.

Brian Tillman said:
moz1309;118094 said:
I have a tricky problem with receiving Outlook pop3 email, which has
only
started happening since I removed Office Pro 2003 and installed Office
Ultimate 2007 (fully patched).

Background
=======
I have a number of pop3 email accounts, a couple from my previous ISP
(Lineone/Tiscali) and a number from my current ISP. All settings are
correct
and identical to those used previously in Outlook 2003, which worked
fine for
send/receive on all accounts.

Two accounts are having this problem:

Account 1
email address: (e-mail address removed)
pop3 server: pop3.tiscali.co.uk

Account 2
email address: (e-mail address removed)
pop3 server: pop3.lineone.net

Problem
=====
Send/receive for account 1 (only) appears to connect to the mail server
ok
(no error messages), but no messages are downloaded.
However, messages for account 2 are downloaded instead. This seems
very
strange, and implies he's looking at the wrong server.

Pop3.tiscali.co.uk and pop3.lineone.net are exactly the same server.
Look:

$ nslookup pop3.tiscali.co.uk

Non-authoritative answer:
Name: pop.TISCALI.CO.UK
Address: 212.74.100.190
Aliases: POP3.TISCALI.CO.UK

$ nslookup pop3.lineone.net

Non-authoritative answer:
Name: POP3.LINEONE.NET
Address: 212.74.100.190

If you use the same username/password to access the two mailboxes,
they're not really different mailboxes at all. Downloading either
account downloads them both.


--
Brian Tillman

[MVP-Outlook]
http://forums.slipstick.com

.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top