Outlook 2007 loosing connectivity to Exchange 2003


Z

Zoran

Hi all!

We have an Exchange server 2003 and Outlook 2003 and 2007 clients connecting
to it.

Most of our users are having laptops, and when then undock them, their LAN
connection is closed, and WLAN takes over. This setup is working fine on Win
XP + Office 2003.

But those users having Office 2007 installed (on both Vista and XP) are
experiencing that often Outlook looses connection, goes Offline having no
connection to the Exchange server! Usually it helps to restart the machine,
but sometimes not even that! We've tried a lot of things, repairing the
profile, deleting the profile and creating a new one... But did not come to
a final solution, the users are still having the problem...

We are having 2 DC's, 2 DNS and 2 WINS servers, and clients get their IP
from the DHCP server - but I don't think that it is a connection problem,
since Outlook 2003 clients can connect.

Suggestions?

Thanx in advance,

Zoran
 
Ad

Advertisements

Z

Zoran

Hi All,

moreover, I can see the following error in the Application log:
---------------------------------------------------------
Event Type: Error
Event Source: MSExchangeIS
Event Category: General
Event ID: 9646
Date: 05-12-2007
Time: 15:21:22
User: N/A
Computer: EXCHSRV
Description:
Mapi session "/o=OURDOMAIN/ou=FIRST ADMINISTRATIVE
GROUP/cn=RECIPIENTS/cn=USERNAME" exceeded the maximum of 32 objects of type
"session".

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
---------------------------------------------------------

I clicked on the link, but no help.

Any suggestions? (please see also my original post quoted at the end of this
post)

Regards, Zoran
 
F

F. H. Muffman

moreover, I can see the following error in the Application log:
---------------------------------------------------------
Event Type: Error
Event Source: MSExchangeIS
Event Category: General
Event ID: 9646
Date: 05-12-2007
Time: 15:21:22
User: N/A
Computer: EXCHSRV
Description:
Mapi session "/o=OURDOMAIN/ou=FIRST ADMINISTRATIVE
GROUP/cn=RECIPIENTS/cn=USERNAME" exceeded the maximum of 32 objects of
type "session".

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
---------------------------------------------------------

http://support.microsoft.com/kb/842022, perhaps?
 
Ad

Advertisements

A

Andy David {MVP}

Hi all!

We have an Exchange server 2003 and Outlook 2003 and 2007 clients connecting
to it.

Most of our users are having laptops, and when then undock them, their LAN
connection is closed, and WLAN takes over. This setup is working fine on Win
XP + Office 2003.

But those users having Office 2007 installed (on both Vista and XP) are
experiencing that often Outlook looses connection, goes Offline having no
connection to the Exchange server! Usually it helps to restart the machine,
but sometimes not even that! We've tried a lot of things, repairing the
profile, deleting the profile and creating a new one... But did not come to
a final solution, the users are still having the problem...

We are having 2 DC's, 2 DNS and 2 WINS servers, and clients get their IP
from the DHCP server - but I don't think that it is a connection problem,
since Outlook 2003 clients can connect.

Suggestions?

Have your users uncheck the "Cache Shared Folders" option ( I assume
they are in cache mode) and see if that makes it better.
Outlook 2007 and Exchange 2003 is not always better together.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top