More Local Access Only problems


N

Nicklt

I have just acquired a brand new HP 9160eax laptop running Vista Home Premium.
Out of the box it ran up and connected to the internet via my WiFi
Connection and downloaded a number of updates.
The Network Map showed 3 of the 4 local computer (all running XP)
All seemed well until I rebooted.
Since then it flatly refuses to allow access to either my internal network
or the internet.
I know its seeing the router, at least partially as the DNS Server is
correctly set, but the default gateway is blank and the IPv4 address (on the
wifi at least) is a local address 169.254.204.220

If I connect the hard wire the IPv4 address is correctly assigned via DCHP.

I have read various posts and tried disabling IPv6 and setting manual
addresses. I have also turned off all Wifi encryption and as much of firewall
(Norton) as I can manage to get too.


IPConfig Output follows-


Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : SKS
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-E8-EB-F8-4D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9970:6552:355:ccdc%11(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.204.220(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 268440552
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.16.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area
Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-37-05-00-3F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8055 PCI-E Gigabit
Ethernet Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1A-4B-71-16-16
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fdf0:545b:aef9:fe29%8(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.16.73(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 13 February 2008 22:24:54
Lease Expires . . . . . . . . . . : 16 February 2008 22:24:52
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.16.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.16.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201333323
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.16.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . :
isatap.{B42B850A-05E5-40A1-B035-41021B1EA763}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.16.73%13(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.16.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 10:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . :
isatap.{2DF995E8-FC8C-4AAC-9712-A54BE9886CA4}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . :
fe80::5efe:169.254.204.220%15(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.16.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . :
isatap.{A6E6C782-6A95-4587-82F8-B57FE2715CDB}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

The above was made after a clean reboot, and waiting a few minutes to allow
all the connections to resestablish.
 
Ad

Advertisements

R

Robert L. \(MS-MVP\)

Ad

Advertisements

N

Nicklt

Well since the rest of the network is working fine, and it did connect before
vista downloaded some updates I am loathe to mess with anything else.

I've experimented a bit more and I can ping the xp machines from the vista
machine, I can even ping Yahoo.com but not connect to them via explorer or
internet explorer.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top