IE won't intall and problems hooking up to network - was XP installgets started and then hangs


B

brassplyer

I've got a desktop now, but during the install it didn't successfully
install IE - kept asking for a file that was apparently nowhere to be
found on disk2 that it kept asking for.

Also not having success re-hooking up to my other computer (the one
I'm posting from) via the ethernet crossover cable.

Went through the wizard once, got an activity icon but no successful
connection to the other machine. Widows firewall is off, Zonealarm on
the other machine is off.

Rebooted, now no activity icon.

Went through the wizard again

Create a new connection > set up an advanced connection > connect
directly to another computer > select as Host - hangs..

Tried it as "Guest". Tried to name it, used the same name as before
but it tells me "another connection with this name already exists,
rename" However, I don't see the supposedly previously made
connection, nor as previously stated no connection activity icon.

Thanks for all assistance.
 
Ad

Advertisements

B

brassplyer

I've got a desktop now, but during the install it didn't successfully
install IE - kept asking for a file that was apparently nowhere to be
found on disk2 that it kept asking for.

Apparently it initially partially loaded - ie showed up on the Start
button list but only a "ghost" icon, i.e. not the full "blue E" icon.

So, I tried going through Add or Remove Programs - Add/Remove Windows
components. IE was initially checked, I unchecked it, then went
through the steps to reinstall it, but despite various activity
showing, after rebtoot it still isn't in the programs list.
 
R

relic

brassplyer said:
Apparently it initially partially loaded - ie showed up on the Start
button list but only a "ghost" icon, i.e. not the full "blue E" icon.

So, I tried going through Add or Remove Programs - Add/Remove Windows
components. IE was initially checked, I unchecked it, then went
through the steps to reinstall it, but despite various activity
showing, after rebtoot it still isn't in the programs list.
Is SP2 installed? SP2 reinstalls a new revision of IE6.
 
B

brassplyer

Is SP2 installed? SP2 reinstalls a new revision of IE6.

Yes. Shows as SP2. Strictly speaking this is Media Center Edition. It
initially tried to load IE but was unsuccessful as previously
outlined. So far haven't been successful getting hooked back up to my
DSL connection or the connection to the other computer.
 
Ad

Advertisements

H

Hodges

Yes. Shows as SP2. Strictly speaking this is Media Center Edition. It
initially tried to load IE but was unsuccessful as previously
outlined. So far haven't been successful getting hooked back up to my
DSL connection or the connection to the other computer.
Do you use a router with your DSL connection? If not, you probably
have to reset the modem after switching it to the 2nd PC. Are you
sure it's a crossover cable and not a normal cat5e/cat6 cable? It has
to be a crossover cable to work correctly between 2 computers.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top