Vista RC2 32 shows Amd X2 4200+ as single core


G

Guest

I have a AMD X2 4200 machine that only shows 1 core & 1 logical processor in
system information. Under Device Manager it lists AMD Athlon 64 X2 Dual Core
Processor 4200+ twice. Under task manager in performance tab only shows as
one CPU, under view - cpu history I only have one option "one graph per CPU"
, CPU-Z shows as dual core 4200+ but will not let me select 2nd processor.
This leads me to beleive that Vista RC2 is turning off or not recognizing the
other core. I have Vista on its own partion and dual boot with winxp sp2 and
everything shows up as dual processor under winxp sp2. I have tried right
clicking on processes and see nothing about affinity. Any ideas or help on
this would be most welcome.
 
Ad

Advertisements

G

Guest

Yes the BIOS (newest Award) sees the AMD X2 4200+ Dual Core Processor and
device manager under processors shows "This device is working properly" as
"AMD K8 Processor" under properties for both listings of the AMD Athlon 64 X2
Dual Core Processor 4200+. Also I have loaded in the AMD 64 Optimizer driver
from the AMD web site in hopes of getting Vista to see Dual Core to no avail.
 
Ad

Advertisements

G

Guest

Hi! I have the same processor as yours. I think it is ok if, under device
managers, processor is listed twice.

BTW, can you tell what motherboard you get? Mine is an Asus M2R32-MVP. I
have some problem with Vista. I can install OS without a glitch but after
some restarts, my HD spins forever. I am suspecting a chipset driver problem
(ATI xpresss 3200).
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top