Event ID 40960,40961


J

jay

Hello,im gettign these errors in event viewer,i went to
eventid.com and it didnt really give me what i need to fix
it,is there anything anyone knows about it,here is what it
says.

"The Security System could not establish a secured
connection with the server DNS/kid1.portrocker. No
authentication protocol was available."

Now kid1 is my server and portrocker is my domain.
here is the other error.

"The Security System detected an authentication error for
the server DNS/kid1.portrocker. The failure code from
authentication protocol Kerberos was "The attempted logon
is invalid. This is either due to a bad username or
authentication information.
(0xc000006d)"

now this errors were occurring over night when know one
was logging on,im thinking it referring to computer
account,any ideas here...
 
Ad

Advertisements

K

Kevin D. Goodknecht Sr. [MVP]

In jay <[email protected]>
posted their concerns,
Then Kevin D4Dad added his reply at the bottom.
Hello,im gettign these errors in event viewer,i went to
eventid.com and it didnt really give me what i need to fix
it,is there anything anyone knows about it,here is what it
says.

"The Security System could not establish a secured
connection with the server DNS/kid1.portrocker. No
authentication protocol was available."

Now kid1 is my server and portrocker is my domain.
here is the other error.

"The Security System detected an authentication error for
the server DNS/kid1.portrocker. The failure code from
authentication protocol Kerberos was "The attempted logon
is invalid. This is either due to a bad username or
authentication information.
(0xc000006d)"

now this errors were occurring over night when know one
was logging on,im thinking it referring to computer
account,any ideas here...

Can you post an ipconfig /all? unedited
What is the actual domain name in ADUC?
 
J

jay

ok..here is my ipconfig all,my domain is portrocker my server is kid1,hope
this helps i looked at it,i dikd change something but it didnt make a
difference,the suffix i had portrocker.com i deleted it...should i have
since its not really portrocker.com..?



Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : kid1

Primary Dns Suffix . . . . . . . : portrocker

Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

DNS Suffix Search List. . . . . . : portrocker

Ethernet adapter Local Area Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Linksys NC100 Fast Ethernet Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-5A-7D-A3-7D

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.80

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
 
K

Kevin D. Goodknecht Sr. [MVP]

In Jay <[email protected]>
posted their concerns,
Then Kevin D4Dad added his reply at the bottom.
ok..under ADUC it says portrocker.com,which doesnt make since to
me,when clients join my domain i have to put just portrocker ,is it
supposed to be like that?

No it not supposed to be that way, it is a disjointed namespace *email* me
direct I have a script I can't post here for fixing just this.

You normally have to call Microsoft support to get it because it has to be
diagnosed. If your DNS domain name is portrocker.com and the DNS Suffix is
portrocker this works as long as your changing only the Primary DNS suffix.
 
A

Ace Fekay [MVP]

In
Kevin D. Goodknecht Sr. said:
In Ace Fekay [MVP] <PleaseSubstituteMyFirstName&[email protected]>
posted their concerns,
Then Kevin D4Dad added his reply at the bottom.

Actually I'm waiting for email verification, maybe he doesn't know to
remove the nospam from my email address.

Ok, was just curious.
:)

--
Regards,
Ace

Please direct all replies to the newsgroup so all can benefit.

Ace Fekay, MCSE 2000, MCSE+I, MCSA, MCT, MVP
Microsoft Windows MVP - Active Directory
 
Ad

Advertisements

Joined
Aug 6, 2007
Messages
1
Reaction score
0
I'm receiving the same error message on one of my DC's. What fix did you recommend to the poster?
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top