Can't get Trainz2006 running (odd Error mesages)


G

Guest

I have got the Vista B2 installed and working properly on my (intel) iMac,
including Aero with all it's fancy effects. Most of my stuff is also working,
including various games.
However I can't get Auran Trainz 2006 to work at all, both the main game and
the content management app (it has a custom content management section, that
works with the official website).

The game comes up with this error.
http://www.tonysmac.pwp.blueyonder.co.uk/images/Error1.JPG
"RenderingSystem failure
Your computer hardware and or software is unable to communicate correctly
with Trainz.
Ensure you have:
-Installed DirectX9
-Installed the latest drivers for your video card.
-Tried both OpenGL and DirectX settings.

If the above does not work, please consult your manual or visit tecnical
support."

Which suggests it needs both (?) DirectX (some people with different HW
configs' have got it to run, so I don't think it's a 'looking for DX9 not
DX10' sort of thing)and OpenGL (?). The Vid' HW in the iMac is a ATI Radion
X1600 with 128mb of card ram. I have tried both the drivers that came with
Vista and the ones you can get from ATI. Both work the card and let Aero do
all it's transparency stuff, but both produce the same error, and don't seam
to come with OpenGL drivers. Are there any other drivers for this card I can
try?

The Content management part comes up with this, which seams a bit cryptic.
http://www.tonysmac.pwp.blueyonder.co.uk/images/Error2CMP.JPG
"Error
Unable to register Trainz URL registry key"
I have no idea about this.

Can anyone help shed any light on these problems?
This is a 'clean install' of Vista (as the partition was formatted as Fat-32
before). So there are NO 'pre-Vista' bits hanging around to cause problems.
The iMac HW specs are 2Ghz Intel Core Duo: 2Mb L2 Cache: 1.5GB RAM: ATI
Radion X1600 Graphics with 128mb of RAM: Giving it a 'Vista Score' of 2.
Thanks for any sort of help.
 
Ad

Advertisements

G

Guest

I have a PC and TrainZ 2006 does not run on Vista as well.

--Rocco--
 
R

Rasmus Trenskow

Hi.

I couldn't get the game to work as well, but did find out, that it was the
beta drivers from nvidia that causes this. If i use the driver that
microsoft ships for my nvidia 7900GT card, i can get the Trainz part to run.
I still cannot get CMP to work.

Regards
Rasmus
 
R

Rasmus Trenskow

Somehow i also got CMP to work.
I installed .Net 1.1 and the downloaded the SP1 for it, and installed that
one.

Now i get 3 errors when i start it, saying it was unable to register my
seriel, but then it starts CMP.

Regards
Rasmus
 
Ad

Advertisements

G

Guest

The reason is probably that you diod not read the ATI driver release notes
before downloading and installing them. They DO NOT support OpenGL. The
newest sept 2 RC1 drivers still do not support OpenGL either. From what i
understand, i am a current Trains 2006 user under Win XP Pro, It does
require for the CMP and quite a bit of the main software, the open gl
capability. So you will have to wait for Open GL in ATI drivers. When that
will be is anyones guess.

Gigabyte
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top