unable to join Domain with Windows Vista Ultimate


K

kariver

HELP!!!
just purchased 2 laptops with vista home premuim, upgraded to
ultimate
because these are used in an office enviroment, in a windows 2003 AD,
both
were able to join the domain without any problems, suddenly one was
unable
to see network shares, removed from domain (to workgroup) and now it
does not
want to join the domain, nor I can see any network shares. it gives
me :

"The format of the specified network name is invalid" error.

I have:

changed the name of the computer (ILSPC01)
verified the DNS is the same as the AD
can ping to the server name
able to browse internet
re-installed vista ultimate
removed hard drive and installed on other latptop (same symptoms)
removed entry from active directory
reset computer in AD
conected wireless, conected directly
manual IP, DHCP IP
disabled firewall
disabled tcp v6
netdiag and dcdiag without any errors
installed an external nic
able to ping by name and nslookup
only have one DNS, and its the DC
update latest hotfixes, patches
ran vistas diagnose without any errors
no errors en event log
tried FQDN, server. local, server.domain.net, domain.net, etc etc etc

Im out of ideas.. please help!
this is teh bosses pc, to make matters worse...

damm vista!

Carlos, CNE, MCSE
 
Ad

Advertisements

Ad

Advertisements

E

eciusenet

HELP!!!
just purchased 2 laptops withvistahome premuim, upgraded to
ultimate
because these are used in an office enviroment, in a windows 2003 AD,
both
were able tojointhedomainwithout any problems, suddenly one was
unable
to see network shares, removed fromdomain(to workgroup) and now it
does not
want tojointhedomain, nor I can see any network shares. it gives
me :

"The format of the specified network name is invalid" error.

I have:

changed the name of the computer (ILSPC01)
verified theDNSis the same as the AD
can ping to the server name
able to browse internet
re-installedvistaultimate
removed hard drive and installed on other latptop (same symptoms)
removed entry from active directory
reset computer in AD
conected wireless, conected directly
manual IP, DHCP IP
disabled firewall
disabled tcp v6
netdiag and dcdiag without any errors
installed an external nic
able to ping by name and nslookup
only have oneDNS, and its the DC
update latest hotfixes, patches
ran vistas diagnose without any errors
no errors en event log
tried FQDN, server. local, server.domain.net,domain.net, etc etc etc

Im out of ideas.. please help!
this is teh bosses pc, to make matters worse...

dammvista!

Carlos, CNE, MCSE

I had the same problem, called MS. They had me try <domain
name>.local and that worked
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top