Services Won't Start


G

Guest

We have 4 services that are set to automatically start but they never do upon
reboot. When I try to manually start them, I receive an error message. The
services are DevMon, NetworkService, RemoteProcedureCall (RPC) Extensions,
and XVGA. Are these services needed? If so, how can I get them to start
properly?

Here are the error messages I receive when I try to manally start them:

Microsoft Management Console
Could not start the DevMon service on Local Computer.
Error 1: Incorrect function.

Microsoft Management Console
Could not start the Network Service service on Local Computer.
Error 1: Incorrect function.

Microsoft Management Console
Could not start the RemoteProcedureCall (RPC) Extensions service on Local
Computer.
Error 2: The system cannot find the file specified.

Microsoft Management Console
Could not start the XVGA service on Local Computer.
Error 2: The system cannot find the file specified.

BTW, this is a W2K Server on SP 4.

Any assistance would be greatly appreciated. Thanks.
 
Ad

Advertisements

D

Dave Patrick

AFAIK none of them are installed with the operating system.

--
Regards,

Dave Patrick ....Please no email replies - reply in newsgroup.
Microsoft Certified Professional
Microsoft MVP [Windows]
http://www.microsoft.com/protect

:
| We have 4 services that are set to automatically start but they never do
upon
| reboot. When I try to manually start them, I receive an error message.
The
| services are DevMon, NetworkService, RemoteProcedureCall (RPC) Extensions,
| and XVGA. Are these services needed? If so, how can I get them to start
| properly?
|
| Here are the error messages I receive when I try to manally start them:
|
| Microsoft Management Console
| Could not start the DevMon service on Local Computer.
| Error 1: Incorrect function.
|
| Microsoft Management Console
| Could not start the Network Service service on Local Computer.
| Error 1: Incorrect function.
|
| Microsoft Management Console
| Could not start the RemoteProcedureCall (RPC) Extensions service on Local
| Computer.
| Error 2: The system cannot find the file specified.
|
| Microsoft Management Console
| Could not start the XVGA service on Local Computer.
| Error 2: The system cannot find the file specified.
|
| BTW, this is a W2K Server on SP 4.
|
| Any assistance would be greatly appreciated. Thanks.
|
 
G

Guest

Is there anywhere where I can determine which programs are associated with
those services? Thanks for your reply.
 
D

Dave Patrick

Look for the EXE found in the Reg_Expand_Sz named "ImagePath" found in the
registry service subkey for the service. The file properties or location may
provide some clue.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

--
Regards,

Dave Patrick ....Please no email replies - reply in newsgroup.
Microsoft Certified Professional
Microsoft MVP [Windows]
http://www.microsoft.com/protect

:
| Is there anywhere where I can determine which programs are associated with
| those services? Thanks for your reply.
 
Ad

Advertisements

Joined
Jan 6, 2010
Messages
1
Reaction score
0
Navision service not starting

Not sure if this will help you but had the same problem and looked at your post to try to find the answer.

I solved this issue by running the batch file in the attain folder.

File name on my system was navstart.bat.

After I ran the batch file I started the services and things were good to go.
 
Last edited:

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Similar Threads


Top