Roaming profiles not working on laptops


G

Guest

I have a strange problem. We have a few laptops that are hardwired to our
network (they never leave the office). We are running in a Windows 2003 AD
domain, and the users that use these laptops use roaming profiles. The
problem is that the users may work from a desktop PC and update a file on
their Windows desktop, then log out. When they move to a different part of
our office to log in from the laptop, the changes to the file(s) that were
previously saved and updated on the server profile, has not been copied back
down to the local profile on the laptop. Neither will any changes made on the
laptop be copied back up to the server when they log out. This behaviour only
seems to happen on the laptops (identical hardware, Dell Inspiron, Windows XP
SP2). Between desktop PC's, (also Dell XP SP2) however, there doesn't seem to
be a problem. Changes made on one PC are properly copied up to the server at
logoff, and down to another PC at logon. I have tried deleting the roaming
profile stored on the laptop, to no avail. Any subsequent changes after a
fresh profile is copied to the laptop don't seem to get copied back to
server. Not sure if I'm looking at profile corruption or network latency or
something else. Any one have any ideas?
Thanks
 
Ad

Advertisements

L

Lanwench [MVP - Exchange]

PMons said:
I have a strange problem. We have a few laptops that are hardwired to
our network (they never leave the office). We are running in a
Windows 2003 AD domain, and the users that use these laptops use
roaming profiles. The problem is that the users may work from a
desktop PC and update a file on their Windows desktop, then log out.
When they move to a different part of our office to log in from the
laptop, the changes to the file(s) that were previously saved and
updated on the server profile, has not been copied back down to the
local profile on the laptop. Neither will any changes made on the
laptop be copied back up to the server when they log out. This
behaviour only seems to happen on the laptops (identical hardware,
Dell Inspiron, Windows XP SP2). Between desktop PC's, (also Dell XP
SP2) however, there doesn't seem to be a problem. Changes made on one
PC are properly copied up to the server at logoff, and down to
another PC at logon. I have tried deleting the roaming profile stored
on the laptop, to no avail. Any subsequent changes after a fresh
profile is copied to the laptop don't seem to get copied back to
server. Not sure if I'm looking at profile corruption or network
latency or something else. Any one have any ideas?
Thanks

Are you sure the profiles are actually showing up as "roaming" type if you
look on the laptops' cached profiles (ctrl panel \ system)?
Are your group policy settings perhaps configured to deny roaming profile
changes uploaded for these PCs?
Are they in the same OU as the desktops?
What do you see if you compare an rsop.msc from a laptop & desktop?
Event log errors on the laptops?
 
G

Guest

Lanwench said:
Are you sure the profiles are actually showing up as "roaming" type if you
look on the laptops' cached profiles (ctrl panel \ system)?
Are your group policy settings perhaps configured to deny roaming profile
changes uploaded for these PCs?
Are they in the same OU as the desktops?
What do you see if you compare an rsop.msc from a laptop & desktop?
Event log errors on the laptops?
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top