Grey Font color in envelope


F

Fred Evans

I am a user of Word for Macintosh and so wasn't able to answer a friends
call for help. She is using Word 2003 on her PC and can not get the envelope
Font to print in black rather than the gray it defaults to. I tried to help
her and did the following:
1. From Tools went to Letters and then to Envelopes and labels
2. When that next pop up window opened, I selected Options.
3. From there, I went to Envelope options an under Font changed the font
color to black and then pressed Default (per the Word Help instructions).
$. Printed and it still came out Gray.

I printed various Word documents with the fonts in various colors and they
printed correctly each time so I don't think the error is with the printer.
The only item not accepting the font color change is the envelope. However,
it did understand the difference between Regular and Bold and printed a nice
Bold Gray.

Is there something I am missing?

Thanks in advance for any help,

Fred Evans
Powerbook G4 1.67 GHZ, 15", 1GB RAM, 10.4.9
 
Ad

Advertisements

G

Graham Mayor

You would be better asking in the Mac Word forum, had this been a PC, I
would have suggested that this was a printer driver (or ink shortage) issue
as for some bizarre reason envelope printing often uses a composite black
rather than the blank ink of the printer. Lexmark printers are notorious in
this respect.

--
<>>< ><<> ><<> <>>< ><<> <>>< <>><<>
Graham Mayor - Word MVP

My web site www.gmayor.com

<>>< ><<> ><<> <>>< ><<> <>>< <>><<>
 
F

Fred Evans

Graham,

Thanks for your reply. I should have been more clear--I use a Mac and my
friend uses a PC which is why I came to this forum. I'll find out if she
uses a Lexmark printer. If she does use a Lexmark, is there any upgrade or
work around I can suggest to her?

Thanks in advance,
Fred
 
G

Graham Mayor

She could ensure that the font colour for the envelope address paragraph
style is set to Black (not auto).
She could try updating the print driver.
She could try the envelope templates that you can download from my web site
instead of the envelope wizard.

--
<>>< ><<> ><<> <>>< ><<> <>>< <>><<>
Graham Mayor - Word MVP

My web site www.gmayor.com

<>>< ><<> ><<> <>>< ><<> <>>< <>><<>
 
F

Fred Evans

Graham,

Thanks for the quick reply. I'll talk to her this morning and try the fixes
and let you know the results.

Thanks again,
Fred
 
Ad

Advertisements

T

Terry Farrell

I recall reading a similar problem printing envelopes to a Lexmark - but I
thought it was a colour problem. However, the Lexmark driver is the problem.
Check with Lexmark online support to see if there is a new driver.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top