diskpart arguments not valid


J

jdutro

I am trying to set up a partition using diskpart. Disk 1 is on a
san. I need to use the align command but get the following

Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ---------- ------- ------- --- ---
Disk 0 Online 12 GB 0 B
Disk 1 Online 50 GB 50 GB

DISKPART> select disk 1

Disk 1 is now the selected disk.

DISKPART> list disk

Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ---------- ------- ------- --- ---
Disk 0 Online 12 GB 0 B
* Disk 1 Online 50 GB 50 GB

DISKPART> list partition

There are no partitions on this disk to show.

DISKPART> create partition primary align=64

The arguments you specified for this command are not valid.
 
Ad

Advertisements

J

John John

Which Server version are you using? This will not work with Windows
2000 Server, you need an updated Diskpart version and Server 2003.

John
 
F

Fedor

I followed the procedure described here:
http://support.microsoft.com/kb/929491

....which is the same as jdutro mentioned, except I used align=1024 as is
recommended in the KB article. I got the same error. This is on Windows XP,
the version of diskpart is 5.1.3565. I am trying to create an aligned
partition on my Dell PERC5i, I doubt using Computer Management creates an
aligned array.

Any idea what's causing this and how to get around it?
 
Ad

Advertisements

J

Jacob Sobaszkiewicz - www.Sobyland.com

You need the DISKPART version 5.2 from Windows 2003 (or 6.0 from Vista) in
order to use the ALIGN parameter. Windows XP does not support this feature.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top