Movie Maker freezes after a few seconds

Discussion in 'Windows XP MovieMaker' started by Guest, Jan 8, 2006.

  1. Guest

    Guest Guest

    We have been trying to use MM to download video from our Canon ZR200. When
    we first plug in our camera to the firewire, the computer recognizes the
    camera and MM starts just fine. We follow the on-screen instructions and
    when we start to capture the video, the camera rewinds and starts to capture,
    but freezes after about 5 seconds (the most we have ever got is 19 seconds).
    After this, the computer no longer recognizes the camera. We have tried to
    capture using Adobe Premiere with the same results. We have MM version 2.1
    and Service Pack 2. System requirements are not the issue either. We have
    tried absolutely everything we can think of. Any suggestions would be
    greatly appreciated as this is becoming increasingly frustrating. Thanks.
     
    Guest, Jan 8, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Guest

    Wojo Guest

    This definitely sounds like either a bad firewire cable or a bad card.
    If you or a friend have another cable swap them and see what happens. Or you
    can have a friend try your camera on their computer to see if it works.
    -Wojo
    --
    Wojo's Web:
    http://www.remember-christopher.dostweb.com/Wojos_web/
    Also Please visit.....
    http://www.remember-christopher.dostweb.com/christopher/

    "abrock5" <> wrote in message
    news:...
    > We have been trying to use MM to download video from our Canon ZR200.
    > When
    > we first plug in our camera to the firewire, the computer recognizes the
    > camera and MM starts just fine. We follow the on-screen instructions and
    > when we start to capture the video, the camera rewinds and starts to
    > capture,
    > but freezes after about 5 seconds (the most we have ever got is 19
    > seconds).
    > After this, the computer no longer recognizes the camera. We have tried
    > to
    > capture using Adobe Premiere with the same results. We have MM version
    > 2.1
    > and Service Pack 2. System requirements are not the issue either. We
    > have
    > tried absolutely everything we can think of. Any suggestions would be
    > greatly appreciated as this is becoming increasingly frustrating. Thanks.
     
    Wojo, Jan 8, 2006
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Jonathan T. Hensley
    Replies:
    1
    Views:
    2,294
    PapaJohn \(MVP\)
    Sep 8, 2003
  2. Joe
    Replies:
    0
    Views:
    498
  3. Guest

    PLEASE HELP! Capture freezes after a few seconds...

    Guest, Jan 17, 2004, in forum: Windows XP MovieMaker
    Replies:
    2
    Views:
    205
  4. AnalleliGallardo

    Windows Movie Maker Freezes within Seconds

    AnalleliGallardo, Jul 25, 2008, in forum: Windows XP MovieMaker
    Replies:
    2
    Views:
    297
    John Inzer
    Apr 7, 2009
  5. John Inzer
    Replies:
    2
    Views:
    655
    John Inzer
    Sep 21, 2008
Loading...

Share This Page