Default sound device problem

Discussion in 'Windows XP Configuration' started by cyndiwise notsowise, Mar 30, 2009.

  1. I recently installed VOIP software for a bluetooth headset on my PC. I'm
    running Windows XP SP3.

    After installing the software, the default audio device switched to 'imFONE
    USB Audio', instead of 'SB Live! Wave Device' which came with my system. I
    was told by the VOIP headset company that this was why my system lost all
    sounds, and advised to change my default audio device back to the system
    device.

    I went into Sounds and Audio Device Properties, Audio, Sound playback
    Default device: and selected 'SB Live! Wave Device' and then clicked 'Apply'
    then 'OK'. This fixed the system sounds and all my system and application
    sounds work normally, until I shut down my system for the night.

    The next time I start up my computer, the system sounds continue to work,
    but all application sounds are not working. When I checked in the Sounds and
    Audio Devices Propoerties, Audio, Sound playback Default Device is reset to
    'imFONE USB Audio' again. After selecting 'SB Live! Wave Device' as the
    default, all application sounds start working again.

    But, after shut down and startup again, the application sounds do not work
    and I have to go in and reselect the system audio device as the default again.

    Is there something else I should change in order to keep the original system
    audio device as the default?

    Thanks so much for your help!
    Cyndi
     
    cyndiwise notsowise, Mar 30, 2009
    #1
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Chris Vernier

    No sound issue with XP and SoundMAX audio device

    Chris Vernier, Nov 10, 2004, in forum: Windows XP Configuration
    Replies:
    0
    Views:
    232
    Chris Vernier
    Nov 10, 2004
  2. DaveGK

    Device Manager problem

    DaveGK, Jul 9, 2005, in forum: Windows XP Configuration
    Replies:
    5
    Views:
    568
    Ramesh, MS-MVP
    Jul 9, 2005
  3. Guest
    Replies:
    0
    Views:
    185
    Guest
    May 12, 2006
  4. Jim
    Replies:
    3
    Views:
    298
  5. Gordon Nelson

    Device connect sound question

    Gordon Nelson, Mar 30, 2007, in forum: Windows XP Configuration
    Replies:
    3
    Views:
    216
    You Know Who ~
    Apr 5, 2007
Loading...

Share This Page