clean install in progress...

Discussion in 'Windows Vista Installation' started by Guest, Apr 22, 2007.

  1. Guest

    Guest Guest

    At least it was when I left for work anyway. I ditched my downloaded upgrade
    version of Vista Home Premium in favor of a retail DVD. I tried just the
    upgrade 3 times today, and every time it failed on the 1st attempt to restart
    stating "Windows could not configure 1 or more components". I removed every
    possible conflict that both the Windows upgrade advisor and Dell's Vista
    readiness advisor found, updated my BIOS, and also removed every piece of
    hardware minus my video card (ATI radeon x600), DVD & CD/RW drives, hard
    drive (SATA), mouse, keyboard, and monitor. Finally I bit the bullet and
    reformatted my hard drive and began a clean install. The only issue I saw
    before I left was that it was taking an awful long time to expand the files.
    I think it took probably about 1 1/2 to 2 hours just to get to 24%, but the
    hard drive was still showing activity and still progressing. I left it
    running when I left, so with a little luck I will see the Welcome Screen when
    I get home in the morning. If you don't see a post from me by then, you'll
    know the damn thing failed again. Kep you posted...

    Todd
     
    Guest, Apr 22, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Guest

    Rick Rogers Guest

    Hi Todd,

    In addition, I've seen an number of installations fail due to a dirty disk.
    Make sure the DVD is smooth and clean.

    --
    Best of Luck,

    Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
    http://mvp.support.microsoft.com/
    Windows help - www.rickrogers.org

    "Todd Marks" <> wrote in message
    news:...
    > At least it was when I left for work anyway. I ditched my downloaded
    > upgrade
    > version of Vista Home Premium in favor of a retail DVD. I tried just the
    > upgrade 3 times today, and every time it failed on the 1st attempt to
    > restart
    > stating "Windows could not configure 1 or more components". I removed
    > every
    > possible conflict that both the Windows upgrade advisor and Dell's Vista
    > readiness advisor found, updated my BIOS, and also removed every piece of
    > hardware minus my video card (ATI radeon x600), DVD & CD/RW drives, hard
    > drive (SATA), mouse, keyboard, and monitor. Finally I bit the bullet and
    > reformatted my hard drive and began a clean install. The only issue I saw
    > before I left was that it was taking an awful long time to expand the
    > files.
    > I think it took probably about 1 1/2 to 2 hours just to get to 24%, but
    > the
    > hard drive was still showing activity and still progressing. I left it
    > running when I left, so with a little luck I will see the Welcome Screen
    > when
    > I get home in the morning. If you don't see a post from me by then,
    > you'll
    > know the damn thing failed again. Kep you posted...
    >
    > Todd
     
    Rick Rogers, Apr 22, 2007
    #2
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Guest

    Install Stops, no video - Clean install

    Guest, Mar 28, 2007, in forum: Windows Vista Installation
    Replies:
    11
    Views:
    297
  2. Guest

    Install Vista HP Full Retail as an upgrade or clean install?

    Guest, Aug 20, 2007, in forum: Windows Vista Installation
    Replies:
    0
    Views:
    250
    Guest
    Aug 20, 2007
  3. Guest

    Clean install of Vista Premiun Upgrade - 2nd install crashes

    Guest, Aug 28, 2007, in forum: Windows Vista Installation
    Replies:
    1
    Views:
    266
    Guest
    Aug 29, 2007
  4. John Kotuby

    Clean Install of XP Fails after Vista Install Success

    John Kotuby, Oct 10, 2007, in forum: Windows Vista Installation
    Replies:
    5
    Views:
    265
    John Barnes
    Oct 11, 2007
  5. Don

    Need to install drivers after clean Vista install?

    Don, Aug 2, 2009, in forum: Windows Vista Installation
    Replies:
    4
    Views:
    466
Loading...

Share This Page