PC Review


Reply
Thread Tools Rate Thread

allowing limited user to change ip adress

 
 
vision4u
Guest
Posts: n/a
 
      5th Dec 2008
Hi Everybody,

I have two user accounts in my image, one admin , one local account. From
the MMC & group policy settings i have also added the local account to
''network operators group '' in MMC . In the user account , I can now display
ip from the control panel , network connections, LOcal Area Connections
window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and Nothing
is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled again.
Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for the
changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i allow the
local user to change ip settings without rebooting?
I have added the components ,group policy core and ''networking App.
Compatibility , security settings editor and administrations tools as well to
my image to be sure that i have everything from networking and management
side.
Thank you in advance
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Sean Liming \(MVP\)
Guest
Posts: n/a
 
      5th Dec 2008

Local User accounts have limit rights to make system changes. You could add
the RUN AS services and have the local user make the changes using the Admin
account.

Regards,

Sean Liming
www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit


"vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Hi Everybody,
>
> I have two user accounts in my image, one admin , one local account. From
> the MMC & group policy settings i have also added the local account to
> ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can now
> display
> ip from the control panel , network connections, LOcal Area Connections
> window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
> Nothing
> is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled again.
> Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for the
> changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i allow
> the
> local user to change ip settings without rebooting?
> I have added the components ,group policy core and ''networking App.
> Compatibility , security settings editor and administrations tools as well
> to
> my image to be sure that i have everything from networking and management
> side.
> Thank you in advance


 
Reply With Quote
 
 
 
 
vision4u
Guest
Posts: n/a
 
      6th Dec 2008
Dear Sean,

First of all thank you for your reply.I recently bought your books which
are guiding me very well in development of my project.

I have added the Runas component . I have noticed that i am still not alowed
to manage Netwok connections as a local user , RUnas is not activated for the
Network Connections but is activated for example for "Add Hardware" in
Control Panel.

Any Suggestions?

Regards

Ferhan

"Sean Liming (MVP)" wrote:

>
> Local User accounts have limit rights to make system changes. You could add
> the RUN AS services and have the local user make the changes using the Admin
> account.
>
> Regards,
>
> Sean Liming
> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
>
>
> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > Hi Everybody,
> >
> > I have two user accounts in my image, one admin , one local account. From
> > the MMC & group policy settings i have also added the local account to
> > ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can now
> > display
> > ip from the control panel , network connections, LOcal Area Connections
> > window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
> > Nothing
> > is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled again.
> > Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for the
> > changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i allow
> > the
> > local user to change ip settings without rebooting?
> > I have added the components ,group policy core and ''networking App.
> > Compatibility , security settings editor and administrations tools as well
> > to
> > my image to be sure that i have everything from networking and management
> > side.
> > Thank you in advance

>

 
Reply With Quote
 
Sean Liming \(MVP\)
Guest
Posts: n/a
 
      12th Dec 2008
Local User accounts have limit rights to make system changes. You could add
the RUN AS services and have the local user make the changes using the Admin
account.

Regards,

Sean Liming
www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
"vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Dear Sean,
>
> First of all thank you for your reply.I recently bought your books which
> are guiding me very well in development of my project.
>
> I have added the Runas component . I have noticed that i am still not
> alowed
> to manage Netwok connections as a local user , RUnas is not activated for
> the
> Network Connections but is activated for example for "Add Hardware" in
> Control Panel.
>
> Any Suggestions?
>
> Regards
>
> Ferhan
>
> "Sean Liming (MVP)" wrote:
>
>>
>> Local User accounts have limit rights to make system changes. You could
>> add
>> the RUN AS services and have the local user make the changes using the
>> Admin
>> account.
>>
>> Regards,
>>
>> Sean Liming
>> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
>> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
>>
>>
>> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> news:(E-Mail Removed)...
>> > Hi Everybody,
>> >
>> > I have two user accounts in my image, one admin , one local account.
>> > From
>> > the MMC & group policy settings i have also added the local account to
>> > ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can now
>> > display
>> > ip from the control panel , network connections, LOcal Area Connections
>> > window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
>> > Nothing
>> > is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled again.
>> > Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for the
>> > changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i allow
>> > the
>> > local user to change ip settings without rebooting?
>> > I have added the components ,group policy core and ''networking App.
>> > Compatibility , security settings editor and administrations tools as
>> > well
>> > to
>> > my image to be sure that i have everything from networking and
>> > management
>> > side.
>> > Thank you in advance

>>


 
Reply With Quote
 
Sean Liming \(MVP\)
Guest
Posts: n/a
 
      12th Dec 2008
Interesting. Open CMD.EXE with RUNAS and then try opening control panel or
run netsh.exe.

Regards,

Sean Liming
www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit


"vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Dear Sean,
>
> First of all thank you for your reply.I recently bought your books which
> are guiding me very well in development of my project.
>
> I have added the Runas component . I have noticed that i am still not
> alowed
> to manage Netwok connections as a local user , RUnas is not activated for
> the
> Network Connections but is activated for example for "Add Hardware" in
> Control Panel.
>
> Any Suggestions?
>
> Regards
>
> Ferhan
>
> "Sean Liming (MVP)" wrote:
>
>>
>> Local User accounts have limit rights to make system changes. You could
>> add
>> the RUN AS services and have the local user make the changes using the
>> Admin
>> account.
>>
>> Regards,
>>
>> Sean Liming
>> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
>> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
>>
>>
>> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> news:(E-Mail Removed)...
>> > Hi Everybody,
>> >
>> > I have two user accounts in my image, one admin , one local account.
>> > From
>> > the MMC & group policy settings i have also added the local account to
>> > ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can now
>> > display
>> > ip from the control panel , network connections, LOcal Area Connections
>> > window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
>> > Nothing
>> > is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled again.
>> > Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for the
>> > changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i allow
>> > the
>> > local user to change ip settings without rebooting?
>> > I have added the components ,group policy core and ''networking App.
>> > Compatibility , security settings editor and administrations tools as
>> > well
>> > to
>> > my image to be sure that i have everything from networking and
>> > management
>> > side.
>> > Thank you in advance

>>


 
Reply With Quote
 
vision4u
Guest
Posts: n/a
 
      15th Dec 2008
Dear Sean,

Thank you for your reply. Netsh.exe didnt work as well. What i have noticed
is that with a XP pro sp2 installed on my laptop , the local user(who is
added to Network Operators Group) can see the ip and can change the settings
in tcp/ ip settings page .
IN my embedded system , the local user(who is added to Network Operators
Group) can see only "get automatic ip " settings marked even if the ip adress
is already set as a static ip from administrator. So when i type a static ip
, mask and gateway ,it asks for a reboot but comes up with the ''get
automatic ip" marked and ip adress unchanged.
I have loaded your full xp pro sp2 component to my image to see any
components missing but i had the same problem above. what can we miss as a
component or a setting different from the xp pro in my laptop compared to Xp
embedded.? Maybe the local user cant write the ip info somewhere in the
system , i dont know.

Thank You

Best Regards

Ferhan

"Sean Liming (MVP)" wrote:

> Interesting. Open CMD.EXE with RUNAS and then try opening control panel or
> run netsh.exe.
>
> Regards,
>
> Sean Liming
> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
>
>
> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > Dear Sean,
> >
> > First of all thank you for your reply.I recently bought your books which
> > are guiding me very well in development of my project.
> >
> > I have added the Runas component . I have noticed that i am still not
> > alowed
> > to manage Netwok connections as a local user , RUnas is not activated for
> > the
> > Network Connections but is activated for example for "Add Hardware" in
> > Control Panel.
> >
> > Any Suggestions?
> >
> > Regards
> >
> > Ferhan
> >
> > "Sean Liming (MVP)" wrote:
> >
> >>
> >> Local User accounts have limit rights to make system changes. You could
> >> add
> >> the RUN AS services and have the local user make the changes using the
> >> Admin
> >> account.
> >>
> >> Regards,
> >>
> >> Sean Liming
> >> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
> >> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
> >>
> >>
> >> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> >> news:(E-Mail Removed)...
> >> > Hi Everybody,
> >> >
> >> > I have two user accounts in my image, one admin , one local account.
> >> > From
> >> > the MMC & group policy settings i have also added the local account to
> >> > ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can now
> >> > display
> >> > ip from the control panel , network connections, LOcal Area Connections
> >> > window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
> >> > Nothing
> >> > is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled again.
> >> > Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for the
> >> > changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i allow
> >> > the
> >> > local user to change ip settings without rebooting?
> >> > I have added the components ,group policy core and ''networking App.
> >> > Compatibility , security settings editor and administrations tools as
> >> > well
> >> > to
> >> > my image to be sure that i have everything from networking and
> >> > management
> >> > side.
> >> > Thank you in advance
> >>

>

 
Reply With Quote
 
Sean Liming \(MVP\)
Guest
Posts: n/a
 
      16th Dec 2008

Have you tried turning off IPv6 in the Full XPe Pro image?

--
Regards,

Sean Liming
www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
"vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
news:(E-Mail Removed)...
> Dear Sean,
>
> Thank you for your reply. Netsh.exe didnt work as well. What i have
> noticed
> is that with a XP pro sp2 installed on my laptop , the local user(who is
> added to Network Operators Group) can see the ip and can change the
> settings
> in tcp/ ip settings page .
> IN my embedded system , the local user(who is added to Network Operators
> Group) can see only "get automatic ip " settings marked even if the ip
> adress
> is already set as a static ip from administrator. So when i type a static
> ip
> , mask and gateway ,it asks for a reboot but comes up with the ''get
> automatic ip" marked and ip adress unchanged.
> I have loaded your full xp pro sp2 component to my image to see any
> components missing but i had the same problem above. what can we miss as a
> component or a setting different from the xp pro in my laptop compared to
> Xp
> embedded.? Maybe the local user cant write the ip info somewhere in the
> system , i dont know.
>
> Thank You
>
> Best Regards
>
> Ferhan
>
> "Sean Liming (MVP)" wrote:
>
>> Interesting. Open CMD.EXE with RUNAS and then try opening control panel
>> or
>> run netsh.exe.
>>
>> Regards,
>>
>> Sean Liming
>> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
>> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
>>
>>
>> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> news:(E-Mail Removed)...
>> > Dear Sean,
>> >
>> > First of all thank you for your reply.I recently bought your books
>> > which
>> > are guiding me very well in development of my project.
>> >
>> > I have added the Runas component . I have noticed that i am still not
>> > alowed
>> > to manage Netwok connections as a local user , RUnas is not activated
>> > for
>> > the
>> > Network Connections but is activated for example for "Add Hardware" in
>> > Control Panel.
>> >
>> > Any Suggestions?
>> >
>> > Regards
>> >
>> > Ferhan
>> >
>> > "Sean Liming (MVP)" wrote:
>> >
>> >>
>> >> Local User accounts have limit rights to make system changes. You
>> >> could
>> >> add
>> >> the RUN AS services and have the local user make the changes using the
>> >> Admin
>> >> account.
>> >>
>> >> Regards,
>> >>
>> >> Sean Liming
>> >> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
>> >> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
>> >>
>> >>
>> >> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
>> >> news:(E-Mail Removed)...
>> >> > Hi Everybody,
>> >> >
>> >> > I have two user accounts in my image, one admin , one local account.
>> >> > From
>> >> > the MMC & group policy settings i have also added the local account
>> >> > to
>> >> > ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can
>> >> > now
>> >> > display
>> >> > ip from the control panel , network connections, LOcal Area
>> >> > Connections
>> >> > window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
>> >> > Nothing
>> >> > is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled
>> >> > again.
>> >> > Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for
>> >> > the
>> >> > changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i
>> >> > allow
>> >> > the
>> >> > local user to change ip settings without rebooting?
>> >> > I have added the components ,group policy core and ''networking App.
>> >> > Compatibility , security settings editor and administrations tools
>> >> > as
>> >> > well
>> >> > to
>> >> > my image to be sure that i have everything from networking and
>> >> > management
>> >> > side.
>> >> > Thank you in advance
>> >>

>>


 
Reply With Quote
 
vision4u
Guest
Posts: n/a
 
      18th Dec 2008
Dear Sean,

Hello , I have removed IPv6 but didnt work out. By the way i m using Windows
Embedded so i downloaded Windows XP embeeded to see if its a service pack 3
issue and had the full XP pro slx there to see if i am missing something. I
have come across the same problem . I have gone through all the GPO 's .I
cant change the ip adress in the local user even if the user is added to
Network operators group. Can you advice something?

Thank you

Best Regards
Ferhan

"Sean Liming (MVP)" wrote:

>
> Have you tried turning off IPv6 in the Full XPe Pro image?
>
> --
> Regards,
>
> Sean Liming
> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> news:(E-Mail Removed)...
> > Dear Sean,
> >
> > Thank you for your reply. Netsh.exe didnt work as well. What i have
> > noticed
> > is that with a XP pro sp2 installed on my laptop , the local user(who is
> > added to Network Operators Group) can see the ip and can change the
> > settings
> > in tcp/ ip settings page .
> > IN my embedded system , the local user(who is added to Network Operators
> > Group) can see only "get automatic ip " settings marked even if the ip
> > adress
> > is already set as a static ip from administrator. So when i type a static
> > ip
> > , mask and gateway ,it asks for a reboot but comes up with the ''get
> > automatic ip" marked and ip adress unchanged.
> > I have loaded your full xp pro sp2 component to my image to see any
> > components missing but i had the same problem above. what can we miss as a
> > component or a setting different from the xp pro in my laptop compared to
> > Xp
> > embedded.? Maybe the local user cant write the ip info somewhere in the
> > system , i dont know.
> >
> > Thank You
> >
> > Best Regards
> >
> > Ferhan
> >
> > "Sean Liming (MVP)" wrote:
> >
> >> Interesting. Open CMD.EXE with RUNAS and then try opening control panel
> >> or
> >> run netsh.exe.
> >>
> >> Regards,
> >>
> >> Sean Liming
> >> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
> >> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
> >>
> >>
> >> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> >> news:(E-Mail Removed)...
> >> > Dear Sean,
> >> >
> >> > First of all thank you for your reply.I recently bought your books
> >> > which
> >> > are guiding me very well in development of my project.
> >> >
> >> > I have added the Runas component . I have noticed that i am still not
> >> > alowed
> >> > to manage Netwok connections as a local user , RUnas is not activated
> >> > for
> >> > the
> >> > Network Connections but is activated for example for "Add Hardware" in
> >> > Control Panel.
> >> >
> >> > Any Suggestions?
> >> >
> >> > Regards
> >> >
> >> > Ferhan
> >> >
> >> > "Sean Liming (MVP)" wrote:
> >> >
> >> >>
> >> >> Local User accounts have limit rights to make system changes. You
> >> >> could
> >> >> add
> >> >> the RUN AS services and have the local user make the changes using the
> >> >> Admin
> >> >> account.
> >> >>
> >> >> Regards,
> >> >>
> >> >> Sean Liming
> >> >> www.sjjmicro.com / www.seanliming.com
> >> >> Book Author - XP Embedded Advanced, XP Embedded Supplemental Toolkit
> >> >>
> >> >>
> >> >> "vision4u" <(E-Mail Removed)> wrote in message
> >> >> news:(E-Mail Removed)...
> >> >> > Hi Everybody,
> >> >> >
> >> >> > I have two user accounts in my image, one admin , one local account.
> >> >> > From
> >> >> > the MMC & group policy settings i have also added the local account
> >> >> > to
> >> >> > ''network operators group '' in MMC . In the user account , I can
> >> >> > now
> >> >> > display
> >> >> > ip from the control panel , network connections, LOcal Area
> >> >> > Connections
> >> >> > window but the changes i made to the ip settings wants a reboot and
> >> >> > Nothing
> >> >> > is changed after reboot. the user accounts boots up dhcp enabled
> >> >> > again.
> >> >> > Everything is fine with admin account and doesnt want a rebbot for
> >> >> > the
> >> >> > changed i made to the ip settings. What am i missing ? How can i
> >> >> > allow
> >> >> > the
> >> >> > local user to change ip settings without rebooting?
> >> >> > I have added the components ,group policy core and ''networking App.
> >> >> > Compatibility , security settings editor and administrations tools
> >> >> > as
> >> >> > well
> >> >> > to
> >> >> > my image to be sure that i have everything from networking and
> >> >> > management
> >> >> > side.
> >> >> > Thank you in advance
> >> >>
> >>

>
>

 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adress Bar in Explorer constantly reverts back to old adress (NOT =?Utf-8?B?aXQtc3VwcG9ydA==?= Windows XP General 7 15th Jul 2007 06:28 PM
Allowing Limited User to view Calender of an Admin User? =?Utf-8?B?UmlqYW4=?= Microsoft Outlook Calendar 4 14th Feb 2007 12:16 AM
Add in Adress Book one adress received =?Utf-8?B?RmVybmFuZG8gUmFuaXRv?= Microsoft Outlook Contacts 1 9th Dec 2006 09:40 PM
Limited user is too limited, can this change? Kenny Windows XP Security 1 23rd Apr 2004 08:56 AM
when I type an adress in adress window does not go to that adress Ken Windows XP Internet Explorer 1 5th Aug 2003 06:40 AM


Features
 

Advertising
 

Newsgroups
 


All times are GMT +1. The time now is 04:31 PM.